Publică un anunț
piatasud.md

Igor Grosu: PAS e gata să numească un nou Guvern și să prezinte un plan de guvernare

Igor Grosu: PAS e gata să numească un nou Guvern și să prezinte un plan de guvernare

PAS așteaptă validarea rezultatelor alegerilor de Curtea Constituțională și își dorește ca activitatea noului Parlament să înceapă cât mai curând. Formațiunea are deja pregătită garnitura guvernamentală, e gata să numească un nou Guvern și să prezinte publicului un plan de guvernare pentru următorii patru ani. Declarația a fost făcută de Igor Grosu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, într-un briefing de presă. Acesta a refuzat însă să dea nume din componența noului Guvern, transmite IPN.

Una din principalele priorități ale Guvernului, susține Igor Grosu, este curățarea justiției și lupta cu corupția. Astfel ca procurorii și judecătorii corecți să aibă undă verde la recuperarea miliardului furat, confiscarea averilor hoților și stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rând.

De asemenea, PAS își propune să atragă investiții și fonduri europene. Liderul PAS spune că noul Guvern va asigura utilizarea corectă a ajutorului de 600 de milioane de euro oferit de UE pentru recuperarea economică, dar și alte fonduri și investiții pentru revigorarea economică, locuri de muncă, oportunități de investiții.

PAS își reiterează angajamentul de a ridica pensia minimă la 2000 de lei. De asemenea, spune Igor Grosu, e nevoie de schimbat drastic modul în care funcționează instituțiile statului. În opinia sa, se cheltuiește prea mult pe instituții care nu-și fac treaba. Atât Guvernul, cât și instituțiile subordonate Parlamentului, vor trece printr-un audit financiar și funcțional. De asemenea, PAS va fi interesat să promoveze în funcții specialiști integri, care au fost alungați din sistem de regimul Plahotniuc-Dodon.

PAS își dorește să numească cât mai repede un Guvern profesionist și eficient, care să rezolve problemele urgente. În acest sens, Igor Grosu a făcut apel la oamenii Moldovei cu experiență relevantă în guvernare, management, drept și relații internaționale să apeleze la PAS în cazul în care pot să se implice în procesele transformaționale din țară. Dar în cazul în care nu pot, dar vor să ajute, să se implice de la distanță cu experiență, expertiză și lucru în proiectele pe care le va lansa PAS.

În altă ordine de idei, Igor Grosu a remarcat că este mândru de rezultatele alegerilor și a mulțumit tuturor care au votat. „Implicarea în construirea viitorului țării și puterea votului exprimat sunt singurele modalități prin care putem schimba lucrurile”. Liderul PAS a mai spus că victoria din 11 iulie nu e doar victoria PAS, este victoria onestității în fața hoției, este victoria cetățenilor Republicii Moldova împotriva corupției, asta e cea mai mare victorie.

Încrederea oferită de cetățeni este pentru PAS o mare responsabilitate pe care, susține Igor Grosu, are datoria să o îndreptățească. Știe că e foarte mult de muncit în următoarea perioadă pentru că Moldova a fost adusă într-o groapă de probleme și e nevoie de acțiuni curajoase pentru a o scoate la lumină.

Din păcate, unele instituții ale statului au închis ochii la ilegalități și chiar au încurajat abuzurilor asupra votului liber. În acest sens au fost depuse contestații și vor urmări ca cei vinovați să răspundă conform legii. Igor Grosu spune că PAS va construi instituții așa ca oricine va fi ales de oameni să conducă țara să nu poată subjuga statul. Igor Grosu a dat asigurări că PAS va avea grijă de toți cetățenii în mod egal indiferent cu cine au votat, pentru ca nici un om să nu mai trăiască în sărăcie și frică acasă.

Articole similare