Publică un anunț
piatasud.md

Igor Grosu: Consătenii mei sunt tot mai activi și mai implicați în dezvoltarea localității

Igor Grosu: Consătenii mei sunt tot mai activi și mai implicați în dezvoltarea localității

Președintele Parlamentului, a efectuat o vizită de lucru în s. Andrușul de Sus și or. Cahul, unde a discutat cu primari, consilieri locali și antreprenori din sudul țării.

Discuțiile cu primarii din regiune s-au referit la proiectele europene realizate în satele și orașele din regiune, dar și problemele existente. În ultimii ani, datorită Programului „Satul European”, au fost reabilitate drumuri și iluminat stradal, modernizate școli și grădinițe, iar gospodării asigurate cu apă și canalizare.

„Îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii tuturor satelor și orașelor continuă să fie prioritatea noastră, așa cum este și prioritatea primarilor. Noi trebuie să fim o echipă unită și consolidată pentru a crește împreună bunăstarea în localități. Pas cu pas, vom aduce Uniunea Europeană în fiecare localitate”, a spus Președintele Parlamentului la întâlnirea cu primarii și consilierii locali.

Printre problemele din regiune semnalate sunt lipsa sistemelor de irigare, gradul scăzut de împădurire a satelor din lunca Prutului, reabilitarea drumului R34 și altele.

Discuțiile cu antreprenorii din sudul țării care și-au dezvoltat afaceri cu sprijinul Uniunii Europene s-au referit la perspectivele pe care integrarea europeană le deschide pentru economia țării și la modalitatea de a îmbunătăți condițiile pentru mediul de afaceri. Președintele Parlamentului i-a încurajat pe antreprenori să continue să acceseze fonduri europene, dar și să aplice la programe naționale.

„Dezvoltarea economiei, prin susținerea afacerilor mici și mijlocii, este o altă prioritate de țară. O economie integrată în piața unică europeană înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, mai multe contribuții la bugetul țării și mai multe investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a vizitat și Gimnaziul „Grigore Racoviță” din satul Andrușul de Sus, localitatea sa de baștină. Prin intermediul Programului „Satul European” a fost reparată sala de sport a gimnaziului și a fost construit un ministadion de fotbal, în valoare de 2 milioane de lei, de care se bucură tot satul.

„Consătenii mei sunt tot mai activi și mai implicați în dezvoltarea localității. Primarul Ina Codreanu mi-a povestit despre proiectul pe care l-a scris în cadrul apelului „Satul European”, prin care să construiască o fântână arteziană și apeduct care să acopere toată necesitatea de apă a localnicilor, în special în lunile de vară”, a punctat șeful legislativului.

La finalul vizitei la Cahul, Președintele Parlamentului a participat la lansarea cărții „Tania Ionașcu, bunica mea. O biografie basarabeană” de Cristian Mungiu.

Articole similare