Publică un anunț
piatasud.md

IGSU a lansat Campania de prevenire a înecurilor

IGSU a lansat Campania de prevenire a înecurilor

Joi, 11 iunie 2020 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat startul “Campaniei de prevenire a înecurilor în perioada estivală”.

Pentru evitarea cazurilor de înec IGSU îndeamnă populația să evite înotul în locuri nedotate cu stații de salvare pe timp de noapte, dar și în condiții meteorologice nefavorabile. Potrivit IGSU, înotul peste linia de demarcare, ce semnalizează zonele cu pericol, cât și înotul în râurile cu curenții reci de apă prezintă risc pentru viața și sănătate.

Totodată, angajații IGSU atenționează cetățenii despre pericolul consumului băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile bazinelor acvatice. Starea de ebrietate duce la majorarea cazurilor de accidente în apă și a situațiilor tragice.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor, în special pe timpul vacanțelor de vară. Salvatorii accentuează necesitatea monitorizării copiilor și supravegherea comportamentului acestora în timpul scăldatului de către maturi. Scăldatul copiilor se recomandă doar în locurile special amenajate. 

Potrivit IGSU,de la începutul anului 2020 zece persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Campania de prevenire a înecurilor este desfășurată de IGSU în toate raioanele Republicii Moldova pe parcursul periodei estivale, având drept scop prevenirea cazurilor de înec.

Articole similare