Publică un anunț
piatasud.md

Protecție împotriva caniculei la Cahul: IGSU amenajează cort lângă Oficiul Poștal

Protecție împotriva caniculei la Cahul: IGSU amenajează cort lângă Oficiul Poștal
© Sursa: ziuadeazi.md

Cahulenii pot beneficia de ajutor în contextul temperaturilor înalte în cortul amenajat lângă Oficiul Poștal din centrul orașului, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Scopul amenajării unor astfel de puncte este de a proteja populația de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii. În Cahul acesta urmează să activeze în zilele de lucru în intervalul orelor 09:00 – 17:00. Aici, oamenii pot bea apă și se pot proteja de căldură și razele solare.

IGSU precizează, că persoanele în etate, cu boli cronice cardiace și respiratorii, precum și femeile însărcinate sunt cele mai expuse riscului în perioada caniculară. Astfel, cetățenii sunt rugați să evite deplasările și expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui în special în orele amiezii. Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise.

„Părinții sunt îndemnați să nu lase copiii nesupravegheați, îndeosebi în perioada caniculară, când temperaturile pot crește la nivele periculoase în interiorul mașinilor, iar riscul de deshidratare și de șoc termic este extrem de mare. Prin urmare, este vital să nu lăsăm niciodată minorii de unii singuri în vehicule și încăperi neaerisite și supraîncălzite, chiar și pentru perioade scurte de timp”, a subliniat IGSU.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Autor: ziuadeazi.md
Distribuie