Publică un anunț
piatasud.md

Ilegalități, deconspirate de către polițiștii de frontieră din SPF Cahul

Ilegalități, deconspirate de către polițiștii de frontieră din SPF Cahul

Sute de euro ar fi achitat un șofer pentru asigurarea auto falsificată, iar alte trei persoane au fost depistate în timp ce recoltau și transportau ilegal lemne. Ambele cazuri au fost notificate și documentate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD.

„450 EUR am achitat pentru asigurarea de răspundere civilă auto Cartea Verde” sunt declarațiile unui conațional, care a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Cahul. Pentru formalitățile de control la trecerea frontierei de stat, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat un bărbat în vârstă de 48 ani cu dublă cetățenie (MDA/ROU).

Proprietarul microbuzului a înmânat la control și asigurarea de răspundere civilă auto „Cartea Verde” emisă sub însemnele Republicii Cehia. Din primele cercetări s-a demonstrat că actul este falsificat. La verificarea actului într-un program special, polițiștii de frontieră au stabilit că nu figurează în baza de date a autorităților emitente. În cadrul audierii, conaționalul a declarat că și-ar fi perfectat asigurarea auto în Germania, la un preț mai redus decât cel din țară – 450 EUR. Ar fi fost asigurat de intermediar de legalitatea acestuia la trecerea frontierei de stat.

În cel de-al doilea caz, trei locuitori ai raionului Cahul au căzut sub incidența prevederilor Codului Contravenţional al Republicii Moldova pentru activitatea de recoltare şi transportare ilegală a lemnului. Persoanele au fost descoperite de către patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Cahul, aflată în misiunea de supraveghere a hotarului. La verificarea încărcăturii transportate, polițiștii de frontieră au depistat lemne pentru care nu s-a putut prezenta documentele necesare.

Totodată, a fost constatat că șoferul camionetei nu deținea permisul de conducere și nici acte valabile pentru mijlocul de transport. În fapt, pe numele persoanelor au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a unei ilegalități prevăzute de art.95 al.2 Cod Contravențional al RM, ulterior cazul fiind transmis spre documentare Inspectoratului de Protecție a Mediului Cahul și Inspectoratului de Poliție Cahul.

Articole similare