Publică un anunț
piatasud.md

Ilie Croitoru, directorul Filarmonicii Municipale Cahul: ”Cahul este capitala culturală a țării.”

Ilie Croitoru, directorul Filarmonicii Municipale Cahul: ”Cahul este capitala culturală a țării.”

” După apariția filarmonicii putem cu adevărat să spunem că orașul Cahul este capitala culturală a țării” susține Ilie Croitoru

”Filarmonica înseamnă muzică. Este prima instituție culturală filarmonică din sudul țării.

Acum am 20 de ani de activitate profesională în calitate de dirijor după ce am activat în mai multe tări cum ar fi Rusia și Spania. Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă. Oriunde nu ai fi oricum ești străin, mulțumită domnului primar Nicolae Dandiș, am reușit să creăm această filarmonică. Investind în copiii noștri noi pornim una dintre cele mai importante afaceri.

Noi încă nu realizăm ce se întâmplă în paradigma națională a orașului nostru.

Pentru moment concertele le petrecem în incinta palatului de cultură ”Nicolaie Botgros”, fiindcă nu avem altă sală, deasemeni vom mai evolua și în sala de festivități din incinta universității de stat ”B.P.Hasdeu” din Cahul și în sala corala a bisericii ”Speranța” unde este o acustică extraordinară.

În luna mai trebuia să aibă loc festivalul international ”Crescendo” cea dea 8-a ediție la Cahul, dar cred că îl vom amâna pentru toamna aceasta” punctează directorul Filarmonicii Municipale Cahul 

În acest context s-a exprimat și primarul orașului Cahul, susținând ca prin intermediul evenimentelor culturale organizate de către Instituția Filarmonică, promovăm muzica clasică atît în rîndul persoanelor mature cât și a copiilor. Atragem în municipiu Cahul artiști clasici naționali și internaționali de talie înaltă, astfel devenind cunoscuți într-o arie mai amplă.

Deasemeni directorul teatrului muzical dramatic ”B.P. Hasdeu” din municipiul Cahul a remarcat precum că noua clădire a teatrului este pe ultima sută de metri până la grandioasa deschidere și aduce sincere felicitări și succese în următoarele realizări. Frumoasul salvează lumea.Viceprimarul municipiului Cahul, Tatiana Romaniuc, directorul Palatului de Cultură ”Nicolae Botgros”, Rodica Pănășescu împreună cu toate colectivele artistice, urează sincere felicitări și realizări profesionale la nivel atât național cât și internațional în dezvoltare.

Articole similare