Publică un anunț
piatasud.md

Important! „Lacul Sărat” din Cahul va fi reabilitat!

Important! „Lacul Sărat” din Cahul va fi reabilitat!

Foarte curând, locuitorii şi oaspeţii oraşului Cahul se vor putea trata cu celebra apă minerală de Cahul ca pe timpuri – absolut gratis.   

La 22 martie, în cadrul Agenţiei Dezvoltare Regională Sud, a avut loc licitaţia publică pentru  executarea lucrărilor de reabilitare a „Lacului Sărat” din Cahul.

Câştigător în cadrul licitaţiei a devenit întreprinderea „Sabris Com”SRL din Chişinău, valoarea totală a contractului fiind de 7,2 milioane lei. 

Potrivit lui Iurie Arnaut, viceprimar al or. Cahul, lucrările urmează a demara la mijlocul lunii mai şi se preconizează a se finisa în luna octombrie anul curent. 

Pentru reabilitarea „Lacului Sărat” vor fi efectuate mai multe lucrări printre care: forarea sondei şi curăţirea completă a lacului. Proiectul tehnic a lucrărilor a fost deja transmis antreprenorului. 

„Lacul Sărat” s-a format la sfârşitul anilor ‘60 ai secolului trecut ca rezultat a sondării unei fântâni arteziene în preajma râului Frumoasa din Cahul. Apa minerală cu miros pătrunzător de sulfură de hidrogen şi iod, ce venea de la 500 metri adâncime, a fost recomandată în tratarea diferitor tipuri de afecţiuni.

Apă cu aceiaşi formulă minerală este folosită la tratarea pacienţilor şi la vestitul sanatoriu „Nufărul Alb” din Cahul.    

Articole similare