Publică un anunț
piatasud.md

În atenția moldovenilor care vor să călătorească în Turcia sau Grecia! Ministerul Afacerilor Externe vine cu avertismente în contextul incendiilor de vegetație

În atenția moldovenilor care vor să călătorească în Turcia sau Grecia! Ministerul Afacerilor Externe vine cu avertismente în contextul incendiilor de vegetație
© Imagine simbol

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Turcia și Grecia despre riscurile de incendii de vegetație în perioada estivală.

MAE menționează că, până în prezent în Turcia au fost înregistrate 44 de focare de incendii, 30 dintre acestea în zonele rurale și 14 în zone forestiere. Temperaturile foarte ridicate din această perioadă sporesc riscul producerii incendiilor.

În perioada estivală, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale țării, existând și pe viitor un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetație. În acest context, MAE recomandă cetățenilor Republicii Moldova să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități.

Înainte de planificarea deplasării, persoanele trebuie să manifeste precauție în zonele afectate, să monitorizeze îndeaproape mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiunilor diplomatice/ oficiilor consulare ale Republicii Moldova din Turcia și Grecia.

Mai mult, cetățenii sunt îndemnați de MAE să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.

În cazul unor alerte telefonice privind izbucnirea unor incendii în zona în care vă aflați, urmați instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere.

Pentru asistență consulară, contactați:

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia:

Telefon: +90 541 687 21 04

Email: ankara@mfa.gov.md sau consulat.ankara@mfa.gov.md

Consulatul General al Republicii Moldova la Istanbul:

Telefon: +90 535 983 01 73

Email: istanbul@mfa.gov.md

Ambasada Republicii Moldova în Grecia:

Telefon: (+30)210699-03-72

Email: atena@mfa.gov.md sau consulat.atena@mfa.gov.md

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare