Publică un anunț
piatasud.md

În Marea Britanie cu documente perfectate ilegal. În Punctul de Trecere Frontieră Giurgiulești – Galați, polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional.

În Marea Britanie cu documente perfectate ilegal. În Punctul de Trecere Frontieră Giurgiulești – Galați, polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional.

Astăzi, 30 iulie, în jurul orei 02:30, în PTF Giurgiulesti – Galati la linia de control s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter ce efectua cursa Republica Moldova – Marea Britanie.

Conform analizei de risc, s-a întreprins măsuri de verificări suplimentare. Astfel, într-un colet a fost depistat un permis de conducere moldovenesc ce prezenta semne vizibile de falsificare.

Audiat, șoferul a declarat că a primit pachetul de la un străin în autogara din Chișinău și nu cunoaște nimic despre autenticitatea actului. Coletul urma să fie transmis unui conațional în Marea Britanie.

În repercursiune, actul au fost transmise către laboratorul tehnico-juridic și inițiate cercetări conform art. 361, al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 464 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 819 traversări persoane, dintre care 2 714 treceri la frontiera moldo-română,  1 201 treceri la frontiera cu Ucraina și 904 treceri aeriene.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– 13 încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate;
– două persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național;
– patru persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Articole similare