Publică un anunț
piatasud.md

În Noaptea Învierii peste 450 de salvatori și pompieri vor fi la datorie

În Noaptea Învierii peste 450 de salvatori și pompieri vor fi la datorie

În acest an de Noaptea Învierii peste 450 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi la datorie asigurând paza antiincendiară și securitatea cetățenilor.

Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore, iar în servantul de intervenție a echipelor pentru misiuni de stingere a incendiilor și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale vor fi peste 100 de autospeciale de intervenție.

Totodată, în scopul evitării situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special la utilizarea lumânărilor, candelelor și altor surse de aprindere.

O atenție sporită este acordată transportării în mijloace de transport în comun a lumânărilor cu focul haric pentru evitarea aprinderii materialelor din preajmă.

Angajații IGSU menționează necesitatea dotării bisericilor cu mijloace de primă intervenție, iar acasă focul trebuie monitorizat și nici într-un caz nu este indicată lăsarea copiilor fără supraveghere în preajma surselor de aprindere.

Mai mult, se recomandă evitarea aglomerării de persoane în incinta edificiilor a lăcașelor de cult. Oamenii sunt rugați să nu blocheze căile de acces a autospecialelor de intervenție, cu propriile mijloace de transport.

Activități de prevenire a situațiilor de risc au desfășurate în toate lăcașele de cult din Republica Moldova. În preajma sărbătorilor Pascale, salvatorii și pompierii au vizitat 1555 lăcașe de cult a diferitor confesiuni religioase.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Articole similare