Publică un anunț
piatasud.md

În premiera, la Cahul a fost deschisă o expoziţie dedicată medicinii din regiune

Locuitorii şi oaspeţii oraşului, vizitând Muzeul Ţinutului Cahul, vor putea vedea cine, unde şi cum tratau bolnavii începând cu 2 secole în urmă.

„Scopul acestei expoziţii este de a păstra istoria medicinii din Cahul,  de a arăta că avem o bogată istorie a medicinii, este o experienţă bogată, specialişti excelenţi, ne-a reuşit să păstrăm până în această zi aceste reuşite”. a declarat pentru ziuadeazi.md, Anatol Malcov, proprietarul exponatelor.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate poze ale medicilor, utilaj care a fost folosit în trecut în vindecarea oamenilor, manuale de pe care învăţau medicii de atunci şi recente prescrise de către aceştia bolnavilor.

„Sunt medic, am atras atenţia că în ultimul timp pleacă cadrele vechi şi după ei nu prea rămâne nimic. Vin tinerii specialişti şi nu cunosc cine a lucrat” a mai adăugat domnul Malcov. 

Marina Maftei, Director al Muzeului Ţinutului Cahul, ne-a comunicat: „Această colecţie este parte a unei expoziţii mai mari, de amploare, care a fost inaugurată pe 18 mai 2013 cu genericul „parfum de epocă”. Expoziţia constituie circa 150 de obiecte”.

Expoziţia dată, cât şi celelalte exponate ale muzeului din Cahul pot fi vizitate zilnic în afara zilelor de sâmbătă.

Această expoziţie este un frumos cadou pentru medicii care, pe 16 iunie a.c. vor sărbători ziua profesională. 

Articole similare