Publică un anunț
piatasud.md

În Republica Moldova ar putea fi creată o clinică veterinară mobilă

În Republica Moldova ar putea fi creată o clinică veterinară mobilă

În Republica Moldova ar putea fi creată o clinică veterinară mobilă. Inițiativa aparține Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității Tehnice din Moldova, transmite agrotv.md.

Aceasta va fi dotată cu echipament modern de diagnostic și intervenții terapeutice. Astfel, în situații de urgență sau în cazul în care proprietarii animalelor nu vor avea posibilitatea de a merge la un cabinet veterinar obișnuit, clinica mobilă va putea oferi asistență rapidă. 

În acest context, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a subliniat că este important ca această clinică să atingă două obiective principale.

Este vorba despre îmbunătățirea abilităților practice ale studenților și cadrelor didactice, precum și oferirea consultanței și serviciilor ce țin de tratamente în vederea asigurării sănătății și bunăstării animalelor.

În prezent, la facultatea Medicină Veterinară este deschisă și activează cu succes clinica veterinară pentru animale de companie, în cadrul căreia studenții efectuează zilnic câte două-trei intervenții chirurgicale, având posibilitatea să obțină experiență.

Articole similare