Publică un anunț
piatasud.md

În Republica Moldova ar putea fi demarat procesul de testare rapidă a populației

În Republica Moldova ar putea fi demarat procesul de testare rapidă a populației

Autoritățile intenționează să demareze procesul de testare rapidă a populației la coronavirus în cele 15 centre de informare a populației privind COVID-19, amplasate în localitățile din țară, transmite tv8.md.

Astfel, se va examina și posibilitatea de a detașa câte un lucrător medical în aceste centre.

„Urmează să vedem dacă există stocurile suficiente în cadrul Ministerului Sănătății pentru a asigura acest proces. Sper să găsim, iar dacă nu, vom purcede rapid la achiziționarea unui nou lot de teste rapide pentru a asigura aceasta rețea pe întreg teritoriul țării”, a comunicat premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi, pe 9 aprilie curent, după convocarea ședinței Centrului unic de comandă a stării de urgență.

În Republica Moldova a crescut numărul copiilor infectați cu noul tip de coronavirus, după identificarea tulpinii britanice pe teritoriul țării. Actualmente sunt 12 528 de copii infectați, dinte care majoritatea au vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. A crescut și numărul femeilor însărcinate infectate cu Covid, 973 de persoane în prezent.

Până la ziua de astăzi, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Numărul nu cuprinde cetățenii care s-au vaccinat în afara țării. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze de vaccinuri.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost antrenați în acțiuni de patrulare și menținere a ordinii publice cca 11 mii de polițiști și 80 de militari din cadrul Armatei Naționale, iar Poliția de Frontieră a depistat 4 certificate false de Covid în rândul celor 5516 persoane ce au intrat în țară.

Au fost verificate 8056 persoane aflate în autoizolare, 903 – agenți economici 300 – unități de transport, 346 – unități comerciale. Au fost întocmite 385 procese contravenționale, 178 persoane fizice au fost sanționate și 1 agent economic.

În weekend, oamenii legii vor continua patrularea zonelor publice și supravegherea respectării regimului sanitar.

Articole similare