Publică un anunț
piatasud.md

În șase luni de activitate, echipa mobilă PIDTRIMKA Sud a oferit suport pentru 5.150 de copii și maturi ucraineni // VIDEO

Peste 17.000 de ucraineni, refugiați în țara noastră, au avut parte de suport psiho-social oferit de specialiștii din cadrul Serviciului Mobil PIDTRIMKA, creat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC). 

Din numărul total de refugiați, peste 5.155 de copii și maturi cazați în centrele din Sudul țării au fost ajutați până acum de psihologi, asistenți sociali și pedagogi, specialiști care fac parte din echipa mobilă PIDTRIMKA Sud.

Pe echipa Pidtrimka SUD i-am găsit astăzi la Centrul Pentru refugiați din mun. Cahul , unde se află circa 100 de persoane.  În primele luni,  specialiștii ofereau suport psihologic, social și juridic în funcție de necesitățile beneficiarilor. Acum, deoarece necesitățile lor s-au schimbat, atât echipa de la Sud, cât și cea din Centru și Nordul țării desfășoară programe structurale pentru părinți, copii mici și adolescenți, programe de educație parentală și de creșterea rezilienței copiilor față de violență.

Asistenții sociali din cadrul echipelor PIDTRIMKA oferă informații despre serviciile sociale disponibile beneficiarilor, rezolvă cazurile specifice, intervin în situații suspecte, or iminente de abuz, și le referă autorităților responsabile. 

Serviciul mobil de asistență psihologică și socială în situații de criză umanitară PIDTRIMKA a fost create ca răspuns la criza refugiaților ucraineni în Republica Moldova de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), cu suportul financiar al partenerilor ”Plan International” și ”War Child Holland.

Articole similare