Publică un anunț
piatasud.md

În sudul țării a fost finalizată restabilirea iluminatului stradal pe drumul național M3

În sudul țării a fost finalizată restabilirea iluminatului stradal pe drumul național M3

În satele Concaz și Svetlîi din raionul Comrat, precum și în satele Aluatu și Balabanu din raionul Taraclia, situate pe drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești, au fost finalizate lucrările de restabilire a iluminatului stradal. Urmează finalizarea acelorași lucrări în satul Chirsova din municipiul Comrat, UTA Găgăuzia, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

„În urma acestor lucrări, pietonii și participanții la trafic beneficiază de securitate și siguranță rutieră atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Restabilirea iluminatului stradal contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai al localnicilor, prevenirea situațiilor de accident, cât și dezvoltarea infrastructurii din zonă”, indică ASD.

Contractul de reabilitare a drumului național are o valoare a investiției de peste 29 milioane de euro și a fost încheiat la începutul lunii august 2018 cu un antreprenor din Ucraina. Lucrările au demarat la începutul lui februarie 2019 și se vor finaliza integral în ianuarie 2022, conform sursei citate.

Contractul este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, finanțat din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare.

Drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești cu o lungime de peste 85 km începe din municipiul Comrat, satele Svetlîi și Ciumai, până la secțiunea de ocolire a satului Slobozia Mare.

Articole similare