Publică un anunț
piatasud.md

În ultimele zile medicii de pe ambulanță au intervenit la peste 14 mii de solicitări

În ultimele zile medicii de pe ambulanță au intervenit la peste 14 mii de solicitări

În perioada 04 – 10 ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 14133 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5063 de pacienți, dintre care 680 de copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 3163 de persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 44 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1845 de cazuri, dintre care 203 accidente vasculare cerebrale.

Pe parcursul acestor zile pe traseele din țară au fost înregistrate 38 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 50 de persoane, printre care șapte copii. Ulterior, medicii de pe ambulanță au transportat la spital 41 pacienți cu diverse traumatisme.

Totodată,  la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 2 nașteri în condiții de prespital. Primul caz a avut loc pe 6 ianuarie, în raionul Căușeni. O femeie de 41 de ani a născut o fetiță. Pe 7 ianuarie, în raionul Ceadîr-Lunga, o femeie de 24 de ani a născut un băiețel. După acordarea asistenței medicale de urgență, lăuzele și nou-născuții au fost transportați la Maternitate pentru îngrijiri.

Articole similare