Publică un anunț
piatasud.md

Încă un microbuz adaptat pentru transportul persoanelor cu nevoi speciale, donat la Cahul

Încă un microbuz adaptat pentru transportul persoanelor cu nevoi speciale, donat la Cahul

Un microbuz special adaptat pentru transportarea persoanelor cu nevoi speciale a fost donat de către Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) către Direcția Generală de Asistență și Protecție a Familiei din Cahul. Această donație a fost posibilă datorită finanțării Guvernului SUA, prin intermediul proiectului ”Asistență Umanitară de Urgență în Ucraina și țările vecine”.

Microbuzul va fi utilizat pentru transportarea cetățenilor cu nevoi speciale din raionul Cahul, cât și pentru refugiați. Oxana Radu, directoarea Direcției Generale de Asistență și Protecție a Familiei din Cahul, a declarat că transportul adaptat este necesar și că această donație va facilita accesul persoanelor la îngrijirea medicală și la alte servicii.

”Este un transport necesar, pe care îl vom folosi și pentru transportarea refugiaților, în caz de necesitate, pentru cetățenii raionului Cahul.  Va fi folosit în cadrul Direcției Asistență Socială la necesitate de transportare a beneficiarilor noștri din azil, din complexul ”Împreună”, unde avem persoane cu nevoi speciale. Persoanele vor fi transportate pentru prezentarea la medicul de familie, la anumite investigații etc.”, a declarat Oxana Radu.

Amintim că primul transport de acest tip a fost procurat la 19 octombrie 2022, de Centru, cu sprijinul Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova, la sărbătorirea a 20 de ani de activitate a Centrului din Cahul. 

Citește și: Microbuz adaptat, oferit de Uniunea Europeană Centrului de zi pentru copii ci dizabilități din Cahul

Articole similare