Publică un anunț
piatasud.md

Încă un pas spre Ghișeul Unic la Primăria Cahul. Funcționarii preiau experiența mun. Orhei

Încă un pas spre Ghișeul Unic la Primăria Cahul. Funcționarii preiau experiența mun. Orhei

Mai mulți funcționari ai primăriei Cahul au mers marți, 14 martie, în vizită la Ghișeul unic din incinta Primăriei mun. Orhei pentru a învăța din experiența și prelua cele mai bune practici în domeniul implementării Ghișeului Unic.

Operatorii din cadrul primăriilor mun. Cahul s-au familiarizat cu modul de organizare, planificare și prestare a serviciilor direct de la operatorii Ghișeului Unic Orhei. Participanții au fost instruiți în utilizarea software-ului dedicat pentru gestionarea electronică a proceselor în cadrul Ghișeului unic și au elucidat domeniile de responsabilitate, procesele și controlul execuției pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor.

„Suntem bucuroși pentru această oportunitate de a cunoaște din prima sursă aspectele practice ale activității Ghișeului unic din cadrul Primăriei mun. Orhei, care și-a dezvoltat numărul de servicii prestate de la 16 la 30 de servicii, începând cu 2014 și până în prezent. Prin cunoștințele acumulate vom depune efortul necesar pentru a implementa aceste soluții și în municipiul Cahul” a menționat Secretara Consiliului Municipal Cahul, Aliona Tricolici.

Conform agendei de e-transformare și cu Strategiile locale de dezvoltare socio-economică, primăria mun, Cahul a inițiat, în 2021, cu suportul „Programului „EU4Moldova: Regiuni Cheie” finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, crearea Ghișeelor unice, care să ofere servicii administrative integrate, calitative, transparente și eficiente pentru cetățeni.

Ghișeul Unic este un mecanism care permite solicitanților serviciilor publice să acorde informație și documente standardizate printr-un singur punct de recepționare. Acesta este un concept de prestare a serviciilor publice care lucrează după modelul: „open space”, unde toate procesele sunt transparente și deschise pentru publicul larg. Ghișeul Unic reprezintă o abordare diferită a procesului de prestare a serviciilor publice, unde cetățeanul și/sau agentul economic are statut de consumator al serviciului (client).

Articole similare