Publică un anunț
piatasud.md

Încălcarea regulilor de circulație a dus la sancționarea a peste 5 500 de șoferi în zilele de odihnă

Încălcarea regulilor de circulație a dus la sancționarea a peste 5 500 de șoferi în zilele de odihnă

În cele patru zile de odihnă, peste 5 500 de șoferi au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției /IGP/, 2 773 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar alți 448 au oprit în locuri interzise.

Totodată, 447 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate, iar 362 au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă.  

De asemenea, au fost stabilite 158 de cazuri de exploatare a unui vehicul fără a deține polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Alte 148 de persoane au fost documentate pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice.

La fel, 61 de șoferi au condus vehiculul în stare de ebrietate, 37 dintre care în stare avansată. Totodată, 110 conducători auto nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliştilor.

Pe parcursul zilelor de odihnă, polițiștii de patrulare au intervenit în 228 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112. 

Articole similare