Publică un anunț
piatasud.md

Incendii provocate de arderea deșeurilor în Cantemir. Inspectorii de Mediu au sancționat vinovații

Incendii provocate de arderea deșeurilor în Cantemir. Inspectorii de Mediu au sancționat vinovații
© colaj ziuadeazi

Inspectorii de mediu din Cantemir au depistat două cazuri de incendiere a resturilor vegetale și a deșeurilor menajere în localitățile Leca și Acui. 

Inconștiența cetățenilor, combinată cu temperaturile ridicate, au dus la extinderea incendiilor pe terenurile adiacente, afectând o suprafață de aproximativ 0,09 hectare de vegetație uscată.

Pe lângă pagubele aduse mediului, flăcările au provocat și daune materiale semnificative, inclusiv incendierea unor bunuri imobile din zonă.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, autoritățile au inițiat două procese contravenționale în temeiul articolului 154, alineatul (1) prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Persoanele vinovate de aceste acțiuni vor fi trase la răspundere contravențională, conform legislației în vigoare.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului face apel către cetățeni să fie responsabili și să evite incendierea resturilor vegetale și a deșeurilor menajere, pentru a preveni astfel de incidente și pentru a proteja mediul și bunurile comunității.

Articole similare