Publică un anunț
piatasud.md

Încep lucrările de reabilitare energetică a Grădiniței de copii nr.4 din municipiul Cahul

Încep lucrările de reabilitare energetică a Grădiniței de copii nr.4 din municipiul Cahul

La data de 3 iunie 2024, a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare energetică a Grădiniței de copii Nr. 4 din municipiul Cahul. Proiectul este finanțat din fonduri europene și vine în sprijinul a aproximativ 200 de copii și 37 de angajați ai instituției.

Părțile implicate în acest acord sunt Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Primăria municipiului Cahul și SRL-urile „Arta Zidarului” și „PiramidGrup”.

Valoarea totală a proiectului, conform contractelor de antrepriză/prestare servicii este de 12,41 milioane de lei, dintre care 11,17(90,0%) milioane de lei provin din sursele Fondului național de dezvoltare regională și locală (FNDRL), iar 1,24(10,0%) milioane de lei reprezintă contribuția Primăriei municipiului Cahul, fiind implementat în cadrul „Programului Național orașe-poli de creștere”.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt aproximativ 200 de copii și aproximativ 37 de angajați ai instituției, care vor beneficia de condiții de învățare și de lucru îmbunătățite. Obiectivele principale ale proiectului includ îmbunătățirea performanței energetice a clădirii, renovarea acoperișului și a pereților, construirea de noi pavaje și borduri, precum și reabilitarea spațiilor verzi.

Reabilitarea energetică a clădirii va conduce la o reducere a consumului de energie cu 30% și a emisiilor poluante cu 30%.

Menționăm că acest proiect este în concordanță cu obiectivele Programului Național de Dezvoltare a Orașelor-Poli de Creștere în Republica Moldova pentru perioada 2021-2027, care vizează municipiile orașe-poli de creștere precum Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Cahul, Comrat și zonele rurale adiacente acestora.

Mai multe detalii despre proiect puteți vizualiza AICI

Articole similare