Publică un anunț
piatasud.md

Început de an școlar fără FESTIVITĂȚI

Început de an școlar fără FESTIVITĂȚI

De la 1 septembrie 2021, instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, învățământ profesional tehnic și universitar își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor și studenților, în condițiile respectării măsurilor de sănătate publică dispuse de CNESP. Având în vedere evoluția nefavorabilă a procesului epidemic cu tendință de agravare, în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți, nu vor fi organizate festivități sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022.

Totodată, în scopul asigurării desfășurării procesului educational în deplină siguranță, CNESP recomandă atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 01 octombrie 2021.

Până la atingerea nivelului recomandat de vaccinare de 95%, personalul didactic, nedidactic și auxiliar nevaccinat va efectua din cont propriu și prezenta, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (testul rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 sau testul PCR la COVID-19). Excepție de la această regulă vor face persoanele care prezintă certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare sau concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19. Actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe o perioadă de 90 zile din data efectuării investigației.

De asemenea, organizarea procesului educațional se va desfășura cu respectarea următoarelor măsuri de sănătate publică: purtarea măștilor de protecție în toate spațiile închise din cadrul instituției de învățământ de către personalul didactic, nedidactic și auxiliar, studenți și vizitatori, indiferent de statutul de vaccinare al acestora, aerisirea/ventilarea încăperilor, menținerea distanței fizice de cel puțin 1 m, prevenirea aglomerării, curățarea și dezinfectarea frecventă a spațiilor și echipamentelor.

Sursa http://tv8.md

Author: ziuadeazi.md