Publică un anunț
piatasud.md

Indemnizație lunară de 1000 lei pentru îngrijirea copiilor de până la 2 ani. Maia Sandu a promulgat modificările la lege

Indemnizație lunară de 1000 lei pentru îngrijirea copiilor de până la 2 ani. Maia Sandu a promulgat modificările la lege

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a promulgat astăzi modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu.

Astfel, din luna octombrie, pentru părinții neasigurați, indemnizația de îngrijire a copilului va crește și va constitui 1000 de lei. Pentru părinții asigurați, noua indemnizație de 1000 de lei se va adăuga celei existente pentru concediul de îngrijire a copilului. De indemnizație vor beneficia peste 63 de mii de persoane.

Dreptul la indemnizația lunară de îngrijire a copilului până la vârsta de 2 ani a fost extins – începând din 1 octombrie 2022, orice copil din Republica Moldova până la vârsta de 2 ani va beneficia de acest tip de indemnizație, în valoare de 1000 lei lunar, indiferent de statutul părinților (asigurat/neasigurat social).

”Vrem ca toți copiii din Moldova să crească în siguranță și afecțiune, și să aibă condițiile necesare pentru dezvoltare.Legea este și parte a Programului „Familia”, lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și care prevede un pachet amplu de acțiuni de susținere a copiilor și a familiilor cu copii din țara noastră, a subliniat Maia Sandu.”

Mai multe informații pe http://familia.gov.md/.

Programul Familia este un amplu program de măsuri guvernamentale de suport, destinate susținerii copiilor și a familiilor cu copii din Republica Moldova. Scopul programului este de a oferi o protecție socială mai bună copiilor din toate categoriile sociale, de a extinde serviciile adresate copiilor în dificultate și de a susține familiile tinere cu noi opțiuni de creștere și îngrijire a copilului. 

Articole similare