Publică un anunț
piatasud.md

Industria eoliană ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în 5 ani

Industria eoliană ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în 5 ani

Statele puternic dezvoltate promovează o politică consecventă privind reducerea poluanților. Astfel, dezvoltarea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit unei analize realizate de Global Wind Energy Council (GWEC).

Estimarea include locuri de muncă directe în parcurile eolienele onshore (pe uscat) şi offshore (în largul coastelor maritime), precum şi locuri de muncă pe întregul lanţ valoric al sectorului.

Locurile de muncă vor cuprinde domenii precum instalarea, producţia, planificarea şi dezvoltarea proiectelor, operarea şi întreținerea şi dezafectarea.

Aceasta ar asigura concretizarea unei prognoze a industriei de a instala o capacitate onshore şi offshore suplimentară de 470 gigawatti, între 2021 şi 2025, potrivit GWEC.

Prognoza organizației cu sediul la Bruxelles referitoare la locurile de muncă se bazează pe ceea ce a descris drept ”date referitoare la creșterea pieței” de la GWEC Market Intelligence şi ”studii globale ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă privind crearea de locuri de muncă pentru proiecte eoliene offshore şi offshore din 2017 şi 2018.”

Guvernele din întreaga lume stabilesc obiective pentru reducerea emisiilor şi dezvoltarea instalațiilor de energie regenerabilă, cu o serie de obiective care fac din energia eoliană un instrument crucial în îndepărtarea de combustibilii fosili.

SUA au declarat că vor să îşi extindă capacitatea eoliană offshore la 30 GW până în 2030, o mişcare pe care administrația Biden speră că va genera mii de locuri de muncă şi va debloca miliarde de dolari în investiţii în anii următori.

Și Marea Britanie doreşte să atingă o capacitate eoliană offshore de 40 GW până în 2030, în timp ce Uniunea Europeană are ca obiectiv ca instalațiile offshore să ajungă la cel puţin 60 GW până la sfârşitul acestui deceniu şi la 300 GW până în 2050.

Articole similare