Publică un anunț
piatasud.md

Infrastructura managementului integrat al deșeurilor va fi dezvoltată în sudul R.Moldova grație suportului financiar al BEI

Infrastructura managementului integrat al deșeurilor va fi dezvoltată în sudul R.Moldova grație suportului financiar al BEI

În regiunea de sud a R. Moldova va fi dezvoltată infrastructura managementului integrat al deșeurilor.

Grație unui suport financiar oferit de către Banca Europeană de Investiții în localitățile  Cahul, Cantemir, Taraclia, Ceadîr-Lunga și Vulcănești este în proces de implementare proiectul “Deșeuri Solide în Republica Moldova”.

În cadrul unei vizite în regiune, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Rezvoltării Regionale și Mediului, Maxim Popov, a discutat cu responsabilii de proiect detalii tehnice privind gestionarea deșeurilor, cum ar fi crearea poligoanelor de depozitare a deșeurilor, colectarea, transportarea, sortarea și transferul de deșeuri.

Prin implementarea acestui proiect, avem ca scop primordial să reducem impactul negativ asupra sănătății oamenilor și asupra mediului. Pentru a asigura eficiența și durabilitatea proiectului, actorii regionali trebuie să se implice plenar în monitorizarea și evaluarea implementării proiectului. Avem suportul financiar oferit de Banca Europeană de Investiții și trebuie să consolidăm eforturile pentru implementarea standardelor europene în acest sector”, a menționat Maxim Popov.

Conform Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și BEI, pentru crearea infrastructurii de Management al Deșeurilor Solide este nevoie, în total, de 200 de milioane de euro. BEI oferă Republicii Moldova o linie de credit de până la 100 de milioane de euro, prima tranșă fiind de 25 de milioane de euro.

Sursa: radiochisinau.md

Articole similare