Publică un anunț
piatasud.md

Inspectorii rutieri ANTA vor fi dotați cu camere de corp portabile

Inspectorii rutieri ANTA vor fi dotați cu camere de corp portabile

Inspectorii din cadrul Direcției control transport rutier vor fi dotați cu camere de corp portabile, a anunţat astăzi Agenția Națională Transport Auto (ANTA), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, implementarea sistemului de supraveghere video portabil, prin dotarea cu camere de corp a Inspectorilor din cadrul Direcției control transport rutier, va crește gradul de responsabilizare atât a angajaților cât și transportatorilor și va contribui la transparentizarea activităților Agenția Națională Transport Auto. Pentru aceasta, au fost propuse modificări la Regulamentul privind uniforma inspectorilor abilitați cu drept de control ai ANTA, care au fost aprobate printr-o Hotărâre de ieri a Guvernului.  

Implementarea acestui mecanism va contribui la sporirea profesionalismului și stimularea angajaților ANTA să acționeze în conformitate cu actele normative; prevenirea, monitorizarea și reducerea conflictelor și incidentelor în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu; creșterea nivelului de protecție și asigurare a securității angajaților și al persoanelor; fortificarea capacității de prevenire şi combatere a fenomenului corupţiei.

„Camerele de corp vor fi amplasate la loc vizibil și se vor utiliza în mod deschis, după finalizarea procedurilor de reglementare, cu informarea obligatorie despre acest fapt de către inspectorii ANTA a persoanelor cu care vor interacționa”, a explicat Agenţia.

Articole similare