Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir

Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir

Creșterea coeziunii sociale, integrarea socială, furnizarea de informații imediate, creșterea capacității de pregătire pentru situații de urgență – toate aceste acțiuni generează un rezultat frumos, realizate în  cadrul proiectului „Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” – proiect implementat de A.O. ”AZI”. 

Scopul proiectului este de: 

  • a fi mai aproape de persoanele refugiate și a le cunoște nevoile;
  • a interveni imediat în situațiile de risc, prin consiliere și sprijin psiho-social; 
  • a crește coeziunea socială între refugiați și membrii comunităților gazdă și ai integra social și economic; 
  • a contribui la consolidarea OSC-urilor din regiune;
  • a instrui grupurile locale de cetățeni privind implicarea, identificarea și redirecționarea refugiaților către instituțiile de servicii responsabile, în dependență de natura problemei. 

Activitățile din cadrul proiectului sunt realizate cu susținerea autorităților publice locale, cluburilor sportive din municipiu, OSC-urilor regionale. Prin coclucrarea cu partenerii locali și regionali contribuim împreună la integrarea socială și culturală a persoanelor refugiate dar și nerefugiate din mun. Cahul și r-nul Cantemir. 

Toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt publicate pe pagina web a A.O. ”AZI”  – https://aoazi-cahul.md/ – dar și pe pagina de facebook – https://www.facebook.com/ao.azi , de aceea vă învităm să urmăriți activitatea online, dar vă așteptăm și cu prezență fizică la adresa – Costache Negruzzi 46/1. 

Proiectul ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir”în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina in Moldova, este implementat de A.O. ”AZI” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”

Articole similare