Publică un anunț
piatasud.md

Intervenția pompierilor la Cahul pentru stingerea unui incendiu într-o pădure de salcâmi /FOTO/VIDEO

Intervenția pompierilor la Cahul pentru stingerea unui incendiu într-o pădure de salcâmi /FOTO/VIDEO

În după amiaza zilei de 22 iulie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din zona de sud a țării au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o pădure de salcâm și  pini din apropierea localității Lopățica din raionul Cahul.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:45.   La fața locului au intervenit 3 echipaje de pompieri care ajunși au stabilit că o suprafața de 23 ha de iarbă uscată este cuprinsă de flăcări într-o pădure de salcâmi și pini.

Pentru localizarea arderii au lucrat 40 de persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate 5 unități de tehnică. Incendiul a fost lichidat după 7 ore de intervenție continuă  la ora 21:00.  În urma arderii a fost afectată suprafața de 17 ha de iarbă uscată din pădurea de salcâm, dar și alte 6 ha de vegetație uscată din pădurea de pini.  

Datorită intervenției echipelor de salvatori și pompieri în comun cu reprezentanții autorităților a fost posibilă salvarea a peste 35 ha de pădure. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilită. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată.

Pompierii roagă persoanele să evite aprinderea rugurilor în păduri, întrucât  în condiții de umiditate redusă și temperaturi înalte, orice scânteie poate genera incendii de proporții cu prejudicii impunătoare. Potrivit   IGSU de la începutul anului 2020, salvatorii și pompierii au intervenit în peste 4550 de situații pentru lichidarea arderilor de gunoi și vegetație uscată.

Articole similare