Publică un anunț
piatasud.md

Intervenție SMURD: O femeie din Cahul, transportată de urgență la un spital din capitală

Intervenție SMURD: O femeie din Cahul, transportată de urgență la un spital din capitală

SMURD continuă să salveze vieți în R. Moldova.

Potrivit IGSU în dimineața zilei de 5 mai la Cahul a avut loc o intervenție comună SMURD a medicilor și paramedicilor din România în parteneriat cu colegii din Republica Moldova pentru transportarea la Chișinău a unei femei în vîrstă de 68 de ani. 
Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul a avut misiunea de a prelua o pacientă cu fractură de femur din Spitalul raional Cahul și a o aduce la Institutul de Medicina Urgentă  pentru ulterioare îngrijiri medicale. Misiunea a fost realizată în comun cu participarea medicilor români, care au monitorizat pacienta pe parcursul transportării, pentru ca aceasta să nu suporte complicații. 


Amintim că un grup de 9 medici și paramedici din România activează în Spitalul Raional Cahul în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Misiunea acestora se desfășoară în secția terapie intensivă a unității medicale. Pe parcursul a două săptămâni în comun cu colegii din Republica Moldova intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor din sudul țării, aflați în dificultate.

Articole similare