Publică un anunț
piatasud.md

Întreprinderile mici și mijlocii vor avea acces la un fond de creditare cu dobândă redusă

Întreprinderile mici și mijlocii vor avea acces la un fond de creditare cu dobândă redusă

Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor avea acces la un fond de creditare cu dobândă redusă, susținut de către stat. Regulamentul cu privire la activitatea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei (FACEM) a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Prin intermediul acestui nou program, întreprinderile din domeniile strategice și prioritare ale economiei naționale vor avea acces facilitat la finanțarea afacerilor cu potențial de creștere și dezvoltare, respectiv vor fi create și menținute locuri de muncă. 

FACEM va fi organizat sub forma unei subdiviziuni interne în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Hotărârea de Guvern privind aprobarea Regulamentului a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

Fondul FACEM va fi finanțat din bugetul de stat și din sursele partenerilor de dezvoltare și va oferi antreprenorilor acces la finanțare la costuri reduse. Contribuția statului pentru anul 2022 este în valoare de 70 mln de lei (3,5 mln de euro). Pe parcursul următorilor ani se preconizează capitalizarea suplimentară în valoare de circa 2,77 mlrd de lei (anul 2023 – 450 mln de lei; anul 2024 – 1 mlrd de lei și anul 2025 – 1,32 mlrd de lei).

Articole similare