Publică un anunț
piatasud.md

Investigații de laborator mai avansate pentru cahuleni

Investigații de laborator mai avansate pentru cahuleni

Ieri, 28 februarie 2023, în instituția IMSP CS Cahul s-a marcat ”Ziua Calității și Competenței”, în cadrul căreia Laboratorul Diagnostic Clinic al IMSP CS Cahul a prezentat serviciile medicale de laborator prestate.

La eveniment au participat Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul și Elena DAUD, vicepreședintă a raionului Cahul, care au reprezentat fondatorul instituțiilor medico-sanitare publice din raion.

”Odată cu pandemia, Centrul de Sănătate Publică Cahul și-a fortificat laboratorul prin achiziționarea de utilaje pentru investigație imunologică, datorită ajutorului financiar acordat de Consiliul Raional Cahul. Aceste utilaje au permis Centrului să efectueze investigații imunologice de un spectru mai larg, nu doar legat de COVID-19. În acest fel, Centrul a putut contribui la eforturile generale de prevenire și control al bolilor, asigurând un diagnostic rapid și precis”, a declarat Alexandru Hadjioglo, director CS Cahul.

La moment, Laboratorul Diagnostic Clinic al IMSP CS Cahul este cea mai mare subdiviziune din cadrul medicinii primare din tot raionul Cahul. Acesta efectuează peste 180 tipuri de investigaţii de laborator, cu un volum de peste 290 000 investigații efectuate anual. Acoperind astfel cea mai mare gamă din compartimentele de hematologie, biochimie, imunologie, serologie, parazitologie, clinică generală, inclusiv gama obligatorie prevăzută în Programul Unic al Asigurărilor Obligatorie de Asistenţă Medicală.

”Laboratorul Diagnostic Clinic al IMSP CS Cahul este un garant al calităţii investigaţiilor de laborator, fiind o verigă indinspensabilă şi un suport primordial  în conduita şi tactica medicală a medicului de familie şi echipei sale. În activitatea sa, Laboratorul Diagnostic Clinic al IMSP CS Cahul deserveşte 75788 populaţie, atât pacienţii din municipiul Cahul, cât şi pacienţii din teritoriul raionului Cahul”, a declarat Constantin Cojan, doctor în științe biologice.

Nicolae DUNAS a subliniat importanța respectării standardelor de calitate în serviciile medicale și a mulțumit echipei Centrului de Sănătate Cahul pentru eforturile lor constante în acest sens.

”Pentru a face aceste investigații mai accesibile, orice cetățean se poate adresa medicului de familie sau specialistului care îi va recomanda o investigație specifică. Persoanele care au polițe de asigurare beneficiază de aceste servicii gratuit, iar pentru ceilalți, aceste servicii sunt disponibile contra cost”, a adăugat Alexandru Hadjioglo.

Articole similare