Publică un anunț
piatasud.md

Iohanis: Nici un român nu trebuie să se teamă de siguranța sa și a familiei sale

Iohanis: Nici un român nu trebuie să se teamă de siguranța sa și a familiei sale

Președintele României a făcut primele declarații de presă privind situația din Ucraina. 

„Rusia este agresorul, nu victima, și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil, România condamnă ferm acesta agresiune a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate țări omenești” a declarat Președintele României. 

Totodată, Klaus Iohanis a menționat că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Voi lua toate măsurile care s impun, împreună cu guvernul, parlamentul și aliații internaționali ca securitate și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nici o formă afectată. 

„Nici un român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibilă” a menționat Președintele României.  

Klaus Iohanis a mai adăugat că România este pregătită sa facă față oricăror consecințe economice și umanitare care l-ar putea general un conflict de durată dintre Rusia ș Ucraina 

„Suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți împreună în fața unui agresor prin acțiunile sale pacea întregii planete. În aceste momente tragice gândurile noastre se îndreaptă către poporul ucrainean, obligați să trăiască în teroare, victime inocente și colaterale ale unui război care nu-l înțeleg și nu și l-au dorit” a punctat Președintele României. 

Articole similare