Publică un anunț
piatasud.md

Ion Butmalai: „Le spun celora care ne poreclesc moldoveni: noi suntem cu toţii români şi vorbim limba română!”

Ion Butmalai: „Le spun celora care ne poreclesc moldoveni: noi suntem cu toţii români şi vorbim limba română!”

Declaraţiile au fost făcute de domnul Butmalai în cadrul ceremoniei de inaugurare a bustului lui Grigore Vieru la Cahul.

„Istoria neamului, istoria românilor de pretutindeni nu o poate şterge nimeni. Aici, la Cahul, regiunea de sud a Basarabiei, vreau să vă spun, se întâmplă lucruri minunate. Vreau să le spun celora care ne poreclesc moldoveni, ca noi nu suntem moldoveni: noi suntem cu toţii români şi vorbim limba română!” a menţionat Ion Butmalai.

Cât despre Grigore Vieru, Ion Butmalai a precizat:  „Acest poet naţional, Grigore Vieru, a făcut foarte mult pentru neamul românesc. Vă îndemn pe toţi ca tot timpul să-l avem în memorie, să-l cinstim, să-l onorăm, să-l pomenim alături de voievodul Ştefan cel Mare, voievodul Moldovei care a avut grijă de această ţărişoară”.

Reamintim că în dimineaţa de 6 iulie, la Cahul a fost inaugurat bustul lui Grigore Vieru, sculptură executată de sculptorul autohton Ion Zderciuc şi edificată cu suportul financiar al locuitorilor oraşului Cahul, Institutului Cultural Român, Consiliului Raional şi a Consiliului orăşenesc Cahul.  

Articole similare