Publică un anunț
piatasud.md

Ion Groza: Fără trecut și fără istorie, nu avem niciun viitor

Ion Groza: Fără trecut și fără istorie, nu avem niciun viitor

În cadrul ceremoniei de comemorare a celor care au luptat pentru pace și au pierit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, deputatul Ion Groza a ținut un discurs în care a evidențiat semnificația istoriei și a trecutului în a construi un viitor sigur și prosper pentru toți cetățenii.

„Fără trecut și fără istorie, nu avem niciun viitor. De aceea, să trecem peste anumite idei sau diferențe și să putem să-i respectăm prin acțiunile noastre pe cei care și-au dat viața pentru ca noi să trăim pace. Avem nevoie de pace, suntem responsabili să o păstrăm, pentru că războiul nu aduce nimic bun în lumea noastră”, a declarat Groza.

De asemenea, deputatul a amintit suferințele prin care au trecut familiile noastre din cauza războiului și a accentuat importanța recunoașterii și respectării sacrificiului acestor oameni. Acesta a pledat pentru unitate și promovarea valorilor sănătoase în societate.

„În fiecare din familiile noastre, străbuneii noștri, buneii noștri, părinții noștri, au mâncat această pâine amară a războiului, a foamei și a durerii. De aceea, să căutăm să trăim în unitate ca popor, ca țară și ca neam. Împreună să promovăm valorile sănătoase, libertatea, democrația, pacea, unitatea și prosperitatea”, a concluzionat deputatul.

Articole similare