Publică un anunț
piatasud.md

Ion Pascal: „La Manta nici o sărbătoare nu exista până nu se joaca o hora”

Ion Pascal: „La Manta nici o sărbătoare nu exista până nu se joaca o hora”

Măntaşii au atras privirile tuturor participanţilor la „Ziua naţională a Vinului” desfăşurată la Cahul printr-un program artistic de excepţie.

Aceştia, în frunte cu Primarul localităţii, au prezentat câteva dansuri specifice zonei, spre admiraţia celor care au venit în acea zi în Piaţa Horelor din Cahul.

„Este tradiţie la Manta că nici o sărbătoare nu există până nu se joaca o hora, până nu se dansează o sârbă în pinteni, cu moale, în bătăi şi chiote” a declarat Ion Pascal, Primarul satului Manta.

Referindu-se la participarea în cadrul „Zilei Naţionale a Vinului” domnul Primar ne-a comunicat: „Satu Manta a prezentat doar cea ce ne caracterizează, ce găseşti în ograda fiecărui gospodar de la Manta. Am venit cu maşina de tras poamă, cu un teasc, cu o râşniţă cu care facem mălai pentru mămăliga tradiţională şi am venit cu cele mai tradiţionale bucate care se fac la noi – cu peştele cop şi cu o pâine caldă scoasă din cuptor”. 

„De-ar fi aşa ca viaţa să fie o înscenare cum e în dans ar fi foarte uşor. La Manta, ca şi în toate localităţile, sunt problemele sale iar noi încercăm să trecem peste toate care le avem, încercăm să trecem peste problemele de rutină. Vrem un trai decent la Manta, un sat frumos amenajat şi cu condiţii benefice pentru ca oamenii, băştinaşii, să se întoarcă acasă cu plăcere” a menţionat domnul Pascal.  

În dans, împreună cu cei de la Manta, nu a ezitat să se avânte şi Preşedintele raionului, originar din localitate, dar şi membrii delegaţiilor din străinătate.

Vedeţi mai jos declaraţiile Primarului satului Manta şi spectacolul oferit de săteni:  

Articole similare