Publică un anunț
piatasud.md

Ion Țugui despre sistemul medical din Cahul: Noi ce suntem după război

Ion Țugui despre sistemul medical din Cahul: Noi ce suntem după război

Ion Țugui activează medic de mai bine de 55 de ani. În primăvara anului curent a fost personajul unui reportaj de-al nostru fiindcă la vârsta sa înaintată, a fost printre primii medici stomatologi care s-a vaccinat. 

A trecut prin COVID, iar vaccina l-a ajutat să nu aibă complicații. Ne-a vorbit și despre sistemul medical din raionul Cahul. 

„Medicina trebuie să fie stimată și în medicină trebuie să lucreze doar medici. Să mă scuzați, dar când iese de exemplu politicienii și ei sunt mai tari în privința asta, mie mi-e greață. La posturi de conducere sunt puși oameni care nu au nimic cu medicina. Eu nu înțeleg un lucru, de ce Compania de Asigurări în Medicină trebuie să fie condusă de un polițist? Noi ce suntem după război?” a declarat Ion Țugui.

Citește și: Spitalul raional Cahul are depozite în ruine și clădiri care în loc de acoperiș au doar o peliculă

Acesta ne-a mai spus că pentru ca medicina să fie stimată, în medicină trebuie să lucreze doar medici. 

„Să mă scuzați, dar când iese de exemplu politicienii și ei sunt mai tari în privința asta, mie mi-e greață. Fiecare e deștept în ramura lui. Dar eu de exemplu niciodată nu mă bag în locul procurorului.Dar aici vezi că se poate. Iată de ce avem ceea ce avem. În ramurile date avem nevoie de medici și mai ales când suntem în luptă cu pandemia” a mai adăugat medicul. 

Totodată, Ion Țugui a menționat că pentru a lucra medic  trebuie să iubești oamenii, trebuie permanent să studiezi și să fii egal cu toți. 

„Eu nu mă uit că acesta e rus, acesta e moldovean, tatar, gruzin, pentru mine toți sunt egali. Bolile la toți sunt totuna dar trebuie să iubești oamenii. Să nu te crezi niciodată cel mai dar ceilalți sunt proști. Cu toți trebuie să te sfătui” a punctat Ion Țugui.

Articole similare