Publică un anunț
piatasud.md

Irigarea și întreținerea Parcului „Grigore Vieru” în 7 luni va costa bugetul circa 500 mii lei

Irigarea și întreținerea Parcului „Grigore Vieru” în 7 luni va costa bugetul circa 500 mii lei

După renovarea Parcului „Grigore Vieru” din Cahul datorită programului EU4Moldova: Regiuni cheie, al doilea an consecutiv primăria mun. Cahul contractează servicii de întreținere a acestuia. 

Anul acesta, în luna aprilie a fost inițiată Cererea ofertelor de preț pentru servicii de întreținere a gazonului, îngrășăminte și accesorii pentru reparația sistemului de irigare cu valoarea estimativă de 600 mii lei fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în 7 luni de zile (mai – noiembrie 2023) sunt solicitate servicii de udare și cosirea/tundere a suprafețelor. 

Norma recomandata pentru udarea suprafețelor este de 5 litri/mp, administrați zilnic ( în perioada de vară), într-o singură repriză, sau fracționat în mai multe reprize (în perioadele caniculare, noaptea). Udarea suprafețelor gazonate se va face semiautomat, pe suprafețele dotate cu sistem semiautomat de irigare. Udarea propriu-zisă se va programa în funcție de gradul de însorire al peluzei și de temperaturile din timpul zilei. 

Cosirea/tunderea suprafețelor urmează să fie executată săptămânal, prin tunderea gazonului la 3-5 cm, în funcție de compoziția gazonului sau de dotări (cu sistem de irigare sau fără). Se va asigura necesarul de forță de muncă, echipamente, mașini și utilaje necesare pentru un flux continuu, astfel încât toate suprafețele întreținute să poată fi cosite minim o dată pe săptămână. 

De asemenea, în caietul de sarcini sunt prevăzute lucrări de întreținere periodică (săptămânală, lunară, trimestrială) ale suprafețelor gazonate prin fertilizarea suprafețelor, menținerea gazonului liber de buruieni și sacrificarea suprafețelor gazonate în scopul regenerării și întreținerii plantelor graminee care intră în compoziția gazonului.

Totodată, Prestatorul va executa operațiunile de intervenție și reparație a sistemelor de irigat in cazul în care între perioadele de mentenanță intervin avarii ale acestor sisteme. Prestatorul reface prin schimbarea, respectiv punerea în funcțiune a părților defecte ale instalației de irigat starea operațională a acesteia.

Anul acesta, la procedura de achiziții publice au participat 2 întreprinderi, fondate în anul 2023: 

  1. GREEN CONCEPT COM SRL  cu oferta de 587700 lei 
  2. GARDEN HOUSE SRL cu oferta de 599500 lei. 

Anul acesta, Primăria Cahul a utilizat licitația electronică, iar după 3 runde de licitație, oferta inițială a fost redusă cu 18 și respectiv 16 procente. Câștigătorul licitației electronice a fost anunțat ofertantul GREEN CONCEPT COM SRL cu o ofertă finală de 494 000 lei. 

După evaluarea documentelor ofertanților, Primăria mun. Cahul a respins oferta GREEN CONCEPT COM SRL și a declarat învingător al licitației compania  GARDEN HOUSE SRL cu oferta finală de 494 450 lei. 

GARDEN HOUSE SRL a fost înregistrată la 10 martie 2023 în mun. Cahul, a cărei administrator și unic fondator este Ruslan Taragan. 

Articole similare