Publică un anunț
piatasud.md

Fotbalista Iuliana Colnic: „Cahul este orașul care m-a crescut, maturizat și mi-a dat șansa de a evolua ca sportivă și ca om”

Fotbalista Iuliana Colnic: „Cahul este orașul care m-a crescut, maturizat și mi-a dat șansa de a evolua ca sportivă și ca om”

Iuliana Colnic, o fotbalistă de 19 ani din Cahul, a fost desemnată recent cea mai bună atacantă din Republica Moldova pentru anul 2023. Titlul îi este acordat al doilea an consecutiv. Am discutat cu ea despre performanțe, motivație și muncă.

Iuliana, cum e să fii desemnată cea mai bună atacantă deja al doilea an?

„Mă bucur pentru aceste rezultate, nu în zadar am muncit, și pot spune ca acesta e doar începutul, marile victorii sunt în viitor! Pot spune că doar prin muncă poți obține ceea ce îți dorești. Mi-am pus drept scop să fiu cea mai bună și asta am reușit. Am avut cele mai multe goluri marcate și într-un final am fost numită cea mai bună marcatoare”,

Recent ai fost desemnată și jucătoarea sezonului 2022 în Liga Feminină din Moldova…

„Cum a spus antrenoarea mea, este pentru prima dată în istorie când în campionatul feminin de fotbal al Republicii Moldova este aleasă ca cel mai bun jucător o sportivă atât de tânără. Pot spune ca e cea mai mare realizare a mea de până acum, dar muncesc pentru încă mai mari și frumoase victorii”.

Ai părăsit recent FC „Maksimum” Cahul pentru a te alătura echipei MFA „Zalgiris” din Lituania. Ce te-a determinat să faci această schimbare?

„Din păcate, echipa FC „Maksimum” Cahul s-a destrămat din anumite motive și am fost nevoită să-mi caut altă echipă. La Cahul am început drumul meu, încă de când aveam 12-13 ani, atunci echipa avea o altă denumire. La 17 ani am venit din nou la Cahul, am avut o experiență frumoasă la Maksimum. Apoi am mai jucat în două echipe din Moldova, CS Noroc Nimoreni și FC Chișinău. La CS Noroc am avut la fel o experiență frumoasă, plină de provocări, unde am crescut destul de mult, dar am fost nevoită să-mi caut o echipă peste hotare, deoarece pot spune că am depășit nivelul de fotbal din țara noastră și deja mă întorc în țară doar când am meciuri la echipa națională”.

Cum te-ai adaptat la viața și la fotbalul din Lituania? Există diferențe semnificative în comparație cu Moldova?

„Începutul a fost cel mai greu, dar m-am obișnuit cu orașul, timpul, oamenii… Desigur că e alt nivel, e alt tip de gândire, alte tactici”.

Ce semnifică orașul Cahul pentru tine?

„Este orașul amintirilor, unde m-aș întoarce mereu. Acolo am întâlnit oameni minunați, prieteni buni, antrenori și profesori cu suflet cald. Cahul este orașul care m-a crescut și maturizat, care mi-a dat șansa de a evolua ca fotbalistă și ca om”.

Ce sfaturi ai da fetelor din Moldova care ar vrea să urmeze o carieră în fotbal?

„Fotbalul necesită multă muncă și caracter. Antrenează-te regulat, îmbunătățește-ți constant abilitățile și nu renunța la visul tău”.

Există persoane cărora ai dori să le mulțumești pentru sprijinul acordat în parcursul tău de până acum?

„Așa cum am spus mereu, le mulțumesc părinților și surorii care au crezut în mine de mică, au avut răbdare și au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să-mi ușureze calea. Mulțumesc persoanelor dragi care mi-au fost alături în acest drum. Desigur, le mulțumesc tuturor antrenorilor care au lăsat câte ceva la mine. Le spun mulțumesc chiar și oamenilor care au crezut în mine mai puțin. Datorită acestui gen de oameni devenim mai puternici și mai apți de a trece prin provocările vieții!”

Articole similare