Iurie Arnaut: Primăria nu doreşte să execute decizia Consiliului orăşenesc Cahul
Directorul Întreprinderii Municipale Gospodăria Comunal Locativă Cahul acuză administraţia locală de tergiversare a executării deciziilor COC.
Decizia despre care vorbeşte acesta vizează transmiterea în proprietatea întreprinderii a două utilaje destinate salubrizării, obţinute în cadrul unui proiect transfrontalier.
„Se tergiversează transmiterea în proprietatea Întreprinderii Municipale a autospecialei MAN cu capacitatea de 18m3, cu toate că la 14 mai, Consiliul orăşenesc Cahul a decis transmiterea acesteia cu titlu gratuit, în proprietatea noastră ”, ne-a comunicat domnul Arnaut.
Totodată, domnul Arnaut ne-a declarat că va cere tragerea la răspundere a persoanelor care tergiversează executarea deciziei Consiliului Orăşenesc Cahul.
„Am înaintat o plângere către Procuratura Raionului Cahul în care am solicitat iniţierea unui dosar penal şi tragerea la răspundere penală, pentru exces de putere Viceprimarul oraşului Olga Surjicova şi Şeful grupului de salubrizare a Primăriei Cahul, Chiţaniuc Gavriil. De asemenea intenţionăm să cerem despăgubiri materiale de la persoanele vizate pentru fiecare zi de întârziere a executării deciziei ” a mai adăugat Iurie Arnaut.
Solicitată telefonic, Viceprimarul oraşului Cahul, Olga Surjicova, care la moment exercită şi funcţia e Primar pe motivul participării dnl-ui Petru Burlacu la alegerile locale generale, aceasta ne-a declarat că urmează să se informeze cu privire la caz şi doar după aceasta va putea comenta.
Precizăm că, la 29 aprilie 2015, în cadrul unui eveniment public, au fost prezentateautospeciala destinată măturării şi spălării străzilor, compactorul de deşeuri la 18 m3 şi un buldozer – excavator cu accesorii, toate obţinute de Primăria Cahul dintr-un proiect European.
Proiectul „Creşterea capacităţii de management al deşeurilor pentru un mediul mai curat în oraşele Vaslui şi Cahul”, la care Primăria Cahul a participat în calitate de partener, atinge suma de 1,5 mil euro iar contribuţia oraşului Cahul a fost de puţin peste 40 mii euro.
Scopul propus al proiectului este de a contribui l crearea unui parteneriat transfrontalier larg pentru a îmbunătăţi sistemul de management al deşeurilor pentru fiecare oraş implicat.
Atunci Primarul oraşului Cahul a declarat că două autospeciale vor fi transmise Gospodăriei Comunal-Locative şi una va merge la Serviciul Salubritate şi vor fi date în exploatare o dată cu adoptarea unei decizii în acest sens a Consiliului orăşenesc Cahul.
La data de 14 mai, Consiliul orăşenesc Cahul a adoptat decizia cu numărul 5/4 (42/4) – XXIV prin care transmite cu titlu gratuit, în proprietatea ÎM GCL Cahul autocompactorul cu capacitatea de 18m3 de model MAN, formează comisia de predare primire a autospecialei din 6 membri şi numeşte responsabilii de executarea acestei decizii.