Publică un anunț
piatasud.md

Iurie Crăciuneac: „Voi curma practica partajării finanțelor publice locale pe criterii politice”

Iurie Crăciuneac: „Voi curma practica partajării finanțelor publice locale pe criterii politice”

Declarațiile au fot făcute de Candidatul independent pe circumscripția nr. 42 Cantemir, Iurie Crăciuneac, în cadrul dezbaterilor organizate de www.ziuadeazi.md.

„În calitate de deputat îmi propun să fiu foarte activ și să încerc să intervin cu o serie de amendamente la mai multe legi, dar în special o să-i axez activitatea pe câteva proleme mai stringente care au tangență cu circumscripția pentru care candidez. Este vorba despre două domenii care au fost delăsate în ultimul timp – educație și sănătate și aici o să mă implic pentru a dezvolta baza materială dar și calitatea cadrelor didactice și a lucrătorilor din medicină. Voi insista pentru a fi lansat un program de susținere a centrelor de zi pentru bătrâni și a persoanelor cu dezabilități; voi insista pentru a fi creată poliția locală care va asigura mai eficient ordinea publică din localitățile noastre” a declarat domnul Crăciuneac.

Un alt domeniu la care va atrage atenția candidatul este infrastructura localităților din circumscripție și în acest sens acesta va insista ca să fie alocate mai multe resurse financiare în sensul atragerii proiectelor financiare pentru dezvoltarea infrastructurii: drumuri, apă, canalizare, gaze, iluminat public și alte aspecte legate de infrastructură. 

„Voi curma practica partajării finanțelor publice locale pe criterii politice, în special a banilor repartizați din fondurile naționale pentru dezvoltare regională, pentru eficiență energetică, ecologică, fondul rutier ș.a. Un aspect foarte important este dezvoltarea economică inechitabilă a regiunilor din Republica Moldova și în acest sens voi insista pentru a fi creați niște poli de creștere și dezvoltare economică în fiecare  regiune” a punctat Iurie Crăciuneac.

La întrebarea moderatorul cum va facilita dezvoltarea raionului Cahul și a raionului Cantemir din circumscripție din prisma funcției de deputat, domnul Crăciuneac a răspuns: „Funcția de deputat implică ca persoana care o exercită să contribuie la elaborarea unui cadru legal făcând parte dintr-o majoritate sau aderând la o majoritate parlamentară, desigur voi insista și voi susține legi care vor contribui la dezvoltarea regiunii pe care o să o reprezint. Aici este vorba și despre ceea ce spuneam în programul electoral – dezvoltarea unor centre regionale, unor poli de dezvoltare economică. Voi insista foarte mult pentru a crește subvențiile și ajutoarele în agricultură. Voi insista ca agenții economici, producătorii locali să aibă o piață de realizare mult mai facilitată, mai echilibrată, mai liberă.” 

Întrebat dacă ajuns în funcția de deputat a decis cu cine va face o eventuală alianță, domnul Crăciuneac a menționat : „În activitatea mea politică de până acum am susținut valorile europene, valorile democratice, libertățile omului și în acest sens desigur că mă voi afilia unei majorități sau grupări care va susține în continuare dezvoltarea statului de drept, combaterea corupției și dezvoltarea economică, social-politică anume pe aceste criterii ale democrației.”

La dezbaterea în cauză au fost invitați: Roman Ciubaciuc – reprezentantul PP PN, Elena Damașcan  – din partea partidului PL, Nicolae Botgros – candidat independent și Iurie Crăciuneac – candidat independent. Răspuns invitației au dat doi candidați pe circumscripția nr 42 Cantemir: Roman Ciubaciuc – reprezentant al PP PN și Iurie Crăciuneac  – candidat independent.

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția ziuadeazi.md în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).

Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.

Articole similare