Publică un anunț
piatasud.md

Jocul copiilor cu focul a provocat un incendiu în localitatea Cazangic raionul Leova /FOTO

Jocul copiilor cu focul a provocat un incendiu în localitatea Cazangic raionul Leova /FOTO

În seara zilei de 13 iulie angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a lichida un incendiu care se răspundea într-o gospodărie din localitatea Cazangic, raionul Leova.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:05. Potrivit primelor informații un incendiu violent a cuprins suprafața a trei șoproane unde era depozitat nutreț pentru animale, în care se aflau 6 miei.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a lichidat arderea la ora 19:53, reușind salvarea casei de locuit care se afla în nemijlocită apropiere. În urma incendiului au fost distruse șoproanele construite din lemn și stuf, iar cei șase miei au pierit.

Din cauza materialului arzător, cum ar fi nutrețul depozitat, dar și stuful și lemnul din care au fost executate construcțiile, focul s-a răspândit cu repeziciune. În urma incendiului nici o persoană nu a avut de suferit. Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, incendiul ar fi izbucnit în urma jocului copiilor cu focul.

Doi minori, un băiat în vârstă de 10 ani și o fetiță de doar 2 ani au fost observați cum se jucau cu chibriturile în preajma șoproanelor. Specialiștii urmează să stabilească cauza exactă a producerii incendiului, dar și circumstanțele izbucnirii acestuia. În acest context IGSU îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict, fără de a le permite jocul cu sursele de aprindere, în vederea evitării incendiilor, dar și arsurilor provocate de acestea.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 trei copii au decedat în incendii.

Articole similare