Publică un anunț
piatasud.md

Judecătoria Cahul l-a suspendat pe șeful construcții a Consiliului Raional Cahul

Judecătoria Cahul l-a suspendat pe șeful construcții a Consiliului Raional Cahul

La data de 21 iunie 2024, Judecătoria Cahul a examinat demersul procurorului de a suspenda din funcție pe șeful Direcție Construcții și Drumuri a Consiliului raional Cahul, și a dispus suspendarea acestuia cu interzicerea de a exercita atribuții de serviciu și de a realiza alte activități în interesul serviciului public, până la rămânerea definitivă a hotărârii.

Încheierea a fost remisă către Consiliul Raional Cahul. Încheierea este cu drept de recurs în Curtea de Apel Cahul în termen de 3 zile.

Pe pagina de Facebook, Vasile Vanțevici, consilier independent, care monitorizează și informează activ acest caz a scris:

”Această decizie servește drept un exemplu clar că puterea absolută nu aparține niciunui grup de persoane și că sistemul judiciar își îndeplinește rolul de a proteja legalitatea și echitatea.Suspiciunile legate de reluarea activității individului în cauză, la decizia majorității din Consiliul raional Cahul,, în funcția în care se învinuiește că ar fi săvârșit infracțiunile incriminate ( art.190 alin. (5) CP – excrocheria, art. 324 ali, (1) CP – coruperea pasivă, art. 227 alin. (2) lit. b1 CP – abuzul de putere sau abuzul de serviciu) , au determinat procurorul să solicite suspendarea sa pentru a preveni eventuale interferențe în desfășurarea procesului penal și pentru a proteja integritatea funcției publice”.

”În concluzie, evenimentele de la 21 iunie 2024 subliniază încă o dată că justiția este un pilon de bază al democrației și statului de drept. Stimați cahuleni, nu uitați: opinia voastră contează”.

Vezi și: Vasile Vanțevici: Pe 21 iunie va avea loc examinarea demersul procurorului privind suspendarea din funcție a șefului construcții CR Cahul

Articole similare