Publică un anunț
piatasud.md

Judecătoria Cahul va avea mai mulți judecători supleanți specializați în materie de insolvabilitate și lichidare

Judecătoria Cahul va avea mai mulți judecători supleanți specializați în materie de insolvabilitate și lichidare

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat demersul președintelui interimar al Judecătoriei Cahul și a mărit numărul de judecători supleanți specializați în materie de insolvabilitate și lichidare din cadrul instanței cu o unitate. În această funcție a fost desemantă magistrata Ana Bologan, transmite bizlaw.md

Menționăm că, la Judecătoria Cahul a fost stabilit un judecător specializat în materie de insolvabilitate și lichidare. Mai exact, este vorba despre Evgheni Bancov, iar judecător supleant este Mihail Bușuleac. CSM a considerat justificată solicitare de extindere a numărului de judecători supleanți în materie de insolvabilitate pentru a evita situațiilor în care va fi imposibilă soluționarea acțiunilor în cazurile de recuzare sau abținere a judecătorilor, aflării acestora în concediu de odihnă, precum și în alte situații imprevizibile.

În context, Plenul CSM amintește că prin Legea nr. 254 din 1 decembrie 2017 pentru modificarea și completarea unor acte legislative au fost operate modificări în art. 355 și alin. (1) al art. 429 din Codul de procedură civilă, fiind stabilită în competența judecătoriilor examinarea pricinilor de insolvabilitate, iar examinarea recursurilor declarate împotriva hotărârilor și încheierilor, adoptate de instanțe pe această categorie de dosare, în competența curților de apel. Având în vedere procedura specifică și de durată a examinării acestei categorii de dosare, CSM a considerat oportună specializarea judecătorilor în materie de insolvabilitate, în scopul asigurării calității de înfăptuire a actului de justiţie.

Astfel, prin Hotărârea CSM din 18 ianuarie 2018 a fost dispusă specializarea judecătorilor în materie de insolvabilitate și lichidare în instanțele de fond și curțile de apel, stabilindu-se numărul de judecători specializați, urmând ca președinții acestor instanțe judecătorești să desemneze, prin dispoziții, judecătorii specializați, precum și câte un complet specializat pentru examinarea acestor categorii de dosare, în cazul când completul desemnat se va afla în imposibilitate de a examina.

Articole similare