Publică un anunț
piatasud.md

Jumătate din numărul cererilor pentru reexaminarea pensiei au fost deja depuse, anunță CNAS

Jumătate din numărul cererilor pentru reexaminarea pensiei au fost deja depuse, anunță CNAS

Timp de patru zile de recepţionare a cererilor pentru reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă, au fost primite deja 5926 de solicitări, peste jumătate din cele 13 575 de cereri preconizate de autorități, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări Sociale /CNAS/, cele mai multe cereri, 945, au fost recepţionate în CTAS Botanica, Chişinău. În sectorul Râşcani au fost primite 525 de cereri, la CTAS Centru, Buiucani, Ciocana – câte 400 de cereri. La CTAS Bălţi au fost acumulate circa 300 de cereri.

În acelaşi timp, CNAS anunţă că, începând cu ziua de mâine, casele teritoriale de asigurări sociale vor lucra între orele 7.00-17.00. Specialiştii instituţiei vor ieşi la lucru şi în două zile de sâmbătă, 11 şi 18 iulie curent.

CNAS reiterează că vârstnicii care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea respectivă până la sfârşitul lunii iulie, îşi pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare.

Dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.

Articole similare