Publică un anunț
piatasud.md

Klaus Iohannis: „R. Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război, trebuie să-i acordăm sprijinul necesar”

Klaus Iohannis: „R. Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război, trebuie să-i acordăm sprijinul necesar”

Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar. Asta a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la declarațiile de presă comune cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, aflat în vizită oficială în România.

„Îl felicit pe domnul președinte pentru rezultatele vizitei pe care tocmai a efectuat-o la Chișinău. Mă bucură faptul că, împreună, susținem concret și hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar”, a menționat Klaus Iohannis, transmite moldova1.md

Klaus Iohannis a discutat cu președintele Italiei, Sergio Mattarella și despre rezultatele alegerilor europene, precizând că prezența importantă la vot este o dovadă a interesului cetățenilor europeni pentru viitorul proiectului european și beneficiile acestuia.

„Uniunea Europeană este cel mai relevant proiect politic al Europei, care a adus pacea și prosperitatea, este destinul și viitorul nostru. Dacă Uniunea Europeană va potența principiile solidarității și ale coeziunii interne, poziția sa în lume va fi cu siguranță întărită. Am abordat în cadrul discuțiilor noastre și aspecte privind consolidarea familiei noastre comune, europene, și am accentuat cât de semnificativă rămâne planificarea riguroasă a Agendei strategice a Uniunii Europene pentru perioada următoare”, a spus președintele României, potrivit Palatului Cotroceni.

Cei doi oficiali au vorbit despre preocupările de securitate generate de războiul pe care Rusia continuă să-l ducă împotriva Ucrainei, cu un puternic impact negativ pentru regiune, dar și pentru întregul spațiu euroatlantic.

„Vom continua să lucrăm împreună cu Italia și cu toți Aliații noștri pentru întărirea rolului NATO de prevenire a oricărui război și de apărare a statelor noastre, prin consolidarea posturii sale de descurajare și apărare pe Flancul Estic, dar la fel și pe Flancul Sudic”, a specificat Iohannis.

Amintim că președintele Italiei, Sergio Mattarella a efectuat o vizită la Chișinău, în perioada 17-18 iunie. Italia și R. Moldova au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării țării noastre la UE.

Aceasta a fost prima vizită oficială a unui președinte italian în țara noastră, Italia fiind al șaselea partener comercial al Republicii Moldova și țara care găzduiește cea mai mare comunitate de moldoveni din diasporă.

Articole similare