Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul a avut loc târgul de cariere în domeniu IT

Târgul de cariere în domeniul IT, Tech Career Expo Cahul, s-a desfășurat ieri la Universitatea de Stat ”B. P. Hasdeu”. Profesorii, studenții și elevii din sudul Republicii Moldova au putut afla informații despre perspectivele de angajare în industria tehnologică și au primit sfaturi pentru a-și construi o carieră de succes în domeniul IT.

La eveniment, reprezentanții a șapte companii din domeniul tehnologic și de telecomunicații au împărtășit experiența lor referitoare la traseele de carieră actuale, stagii, tehnologii de ultimă oră și cererea pieței în ceea ce privește abilitățile și cunoștințele IT. De asemenea, au oferit recomandări pentru construirea unei cariere de succes în domeniul TIC.

Printre companiile prezente la eveniment se numără:

  • Halley Soft – O echipă de specialiști care prestează servicii IT și oferă servicii software pentru Halley Informatica, lider în furnizarea de servicii și programe specializate pentru Autoritățile Publice Locale din Italia.
  • Magic Solutions – O companie care creează software, oferă consultanță în tehnologie și crează produse digitale pentru corporații de top și start-up-uri. Aceștia utilizează tehnologii de ultimă generație pentru a dezvolta aplicații web și mobile prietenoase și oferă suport pe termen lung pentru clienții lor.
  • Draexlmaier – O companie specializată în sisteme electrice și de baterii inovatoare, componente electrice și electronice moderne și interioare exclusive.
  • Echipa Fortal MD – Oferă servicii în domeniul IT, inclusiv crearea de site-uri web, design grafic și reparații ale echipamentelor digitale.
  • Allied Testing – O companie specializată în asigurarea calității și testarea produselor software, cu accent pe piețele de capital, tranzacționare și industria financiară.
  • ISD – Un furnizor de servicii de dezvoltare de software din Chișinău, care se angajează să creeze o experiență consistentă pentru clienți și să promoveze un mediu de lucru care să ofere putere de decizie pentru fiecare membru al echipei.
  • Amdaris – O companie care furnizează servicii de dezvoltare software, design de produs, transformare digitală și consultanță, având sediul în Marea Britanie și centre de livrare în Europa de Est.

La eveniment au avut loc și ateliere interactive pe teme de actualitate, unde specialiștii din domeniul tehnologic au oferit informații despre cariera în IT, dezvoltarea de site-uri web, testarea produselor software și altele.

Tech Career Expo Cahul a avut ca scop de a-i ajuta pe profesori, studenți și elevi să se conecteze cu mediul de afaceri din domeniul tehnologic și să facă alegeri educaționale potrivite.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și în parteneriat cu Ambasada Suediei în Republica Moldova.

Articole similare