Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul a avut loc Târgul de Oportunități Europene

La Cahul a avut loc Târgul de Oportunități Europene

Ieri, 15 februarie, anul curent, în incinta Universitatății de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a fost organizat Târgul de Oportunități UE, unde au fost prezentate ofertele mai multor proiecte finanțate de UE. Autoritățile locale și tinerii ambasadori au organizat evenimentul cu scopul de a îmbunătăți relațiile dintre membrii comunității locale și Uniunea Europeană.

Însoțiți de Șeful adjunct al secției Cooperare din cadrul Delegației Uniunii Europene, Adam Grodzicki, și cel al Departamentului Cooperare pentru dezvoltare din cadrul Ambasadei Suediei în Republica Moldova, Thomas Alveteg, tinerii ambasadori europeni au interacționat cu antreprenorii locali și au vizitat spațiul inovator și creativ al Laboratorului Digital din Cahul.

„Sunt îndrăgostită de Moldova, de oamenii de aici și sunt foarte impresionată de efortul care a fost depus la Cahul. Pentru prima dată am venit aici în 2018 și chiar văd diferența după acești 5 ani. Sunt în mod constant impresionată de oameni, care își dezvoltă țară și au dorința de a învăța”, a declarat Joanna Bagadzinska, tânără ambasadoare europeană din Polonia.

În timpul evenimentului, s-au purtat discuții despre perspectiva europeană a Republicii Moldova și despre eforturile depuse pentru a dezvolta țara.

”Sunt două proiecte extrem de importante, care transformă la față municipiul Cahul, atât prin lucruri vizuale cât și palpabile pe partea de infrastructură. Sunt niște lucruri care au impact asupra societății, în adaptarea cunoștințelor tinerilor noștri, în pregătirea lor pentru un viitor imediat, actualizat”, a spus Stella Bădin, viceprimărița mun. Cahul.

Evenimentul a fost o oportunitate unică pentru membrii comunității locale să interacționeze cu tinerii ambasadori europeni și să afle mai multe despre proiectele finanțate de UE în regiune.

Tinerii Ambasadori Europeni este o rețea de comunicare apolitică, voluntară și vibrantă, care conectează și construiește punți de prietenie între tinerii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Statele Membre ale UE și Regatul Unit. Scopul rețelei este de a crește gradul de conștientizare cu privire la cooperarea UE cu țările partenere din est, de a prezenta rezultatele tangibile ale acestei cooperări, și oportunitățile pe care UE le oferă tinerilor:  www.euneighbourseast.eu/ro/young-european-ambassadors/

Articole similare