Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul este susținută natalitatea! Consiliu a aprobat o indemnizație de 5 mii lei pentru fiecare nou născut

La Cahul este susținută natalitatea! Consiliu a aprobat o indemnizație de 5 mii lei pentru fiecare nou născut
© sursa foto: rasunetul.ro

Cinci mii de lei pentru fiecare nou născut din municipiul Cahul. Consiliului municipal Cahul a aprobat un amendament la proiectul bugetului pentru anul 2022 care ar susține natalitatea în mun. Cahul. 

Astfel, de la 1 ianuarie 2022, pentru fiecare copil care se naște în mun. Cahul, iar unul dintre părinți are viza de reședință în Cahul sau s. Cotihana, vor fi alocați 5 mii lei indemnizație unică. 

La următoarea ședință a Consiliului va fi aprobat un regulament care va stabili criteriile concrete și modul de alocare a banilor. 

Resursele financiare vor fi alocate din soldul disponibil la 1 ianuarie 2022. Propunerea a venit din partea Comisiei de specialitate, fiind vociferată de consilierul independent Vasile Vanțevici. Propunerea a fost votată unanim. 

Menționăm că pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2021, mamele beneficiază de indemnizaţie unică la naşterea copilului, din partea statului, în cuantum de 9459 lei pentru fiecare copil.

Material realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articole similare