Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul prinde rădăcini frumoase tradiția de a organiza lunar seri de cinema

La Cahul prinde rădăcini frumoase tradiția de a organiza lunar seri de cinema

Aproape în fiecare lună, locuitorii municipiului Cahul așteaptă cu nerăbdare să se lase seara pentru a putea merge să vizioneze un film. Cu voie bună, aceștia se adună împreună cu prietenii și familia în incinta Palatului de Cultură Nicolae Botgros din Cahul.

”Pentru tinerii din Regiunea Cahul, Serile de Cinema organizate de Fondul pentru Tineri Cahul sunt încă o oportunitate pentru a socializa și a ieși din zona de confort, de acasă. Tinerii le percep ca pe o ocazie de a se vedea cu prietenii, iubitul/a. Iar, părinții le percep ca pe o ocazie de a-și stimula copiii să ia contact cu alte persoane de vârsta lor. Încurajez astfel de activități să se petreacă în continuare, deoarece sunt un beneficiu pentru societatea și tinerii din Municipiul Cahul.”, menționează Cătălina Mocanu, Președintă pe acțiuni culturale din cadrul FPT Cahul. 

”Eu vin de fiecare dată cu prietenii și colegii de clasă să privim un film, să ne distrăm și să petrecem timpul împreună.” Eduard, vizitator.

Sergiu Brăileanu, membru FPT Cahul: ”Serile de cinema organizate de FPT Cahul aduc diversitate în rutina zilnică a Cahulenilor, fiind o modalitate de comunicare și interacțiune interumană! Totodată, fiecare vizitator prin procurarea biletelor contribuie la dezvoltarea sectorului de tineret din municipiu și raion. Banii colectați din vânzarea biletelor sunt alocați pentru contribuția la Programul de Granturi Mici desfășurat de AO Perspectiva în fiecare an”.

Prin intermediul activității Asociația Obștească Perspectiva în Parteneriat cu Primăria municipiului Cahul și Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros” din Cahul oferă tinerilor noi oportunități și răspunde dorinței lor de a petrece calitativ și interesant timpul liber. Peliculele difuzate sunt selectate de către tineri și răspund intereselor lor. La fel, prin organizarea serilor de cinema municipiul Cahul confirmă repetat că merită titlu de Capitală Culturală a Republicii Moldova.

Următoarea Seară de Cinema urmează a fi organizată în data de 14 februarie, cu prilejul Zilei Îndrăgostiților. 

Articole similare