Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul va avea loc Caravana Drepturilor Omului 2024

La Cahul va avea loc Caravana Drepturilor Omului 2024
© Sursa: zdg.md

Avocatul Poporului va organiza Caravana Drepturilor Omului la Cahul. Evenimentul va avea loc în perioada 2-3 iulie 2024.

În prima zi a evenimentului, la orele 10:00 – 10:10 se preconizează Deschiderea Orășelului Drepturilor Omului.

Cuvânt de deschidere vor oferi Primarul Municipiului Cahul (Nicolae Dandiș), Președintele raionului Cahul (Pavel Groza), Avocatul Poporului (Ceslav Panico), Avocatul Poporului pentru drepturile copilului (Vasile Coroi), Ofițer superior de protecție UNHCR în Moldova (Andrew Painter), Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău (Falk Lange).

Programul va fi continuat cu un flashmob ,,Uniți împotriva crimelor de ură!”, găzduit de Institutul de Reforme Penale.

Între orele 11:00-16:00 se vor desfășura o serie de activități interactive care vor avea scopul de a familiariza cetățenii cu activitatea Ombudsman-ului.

În a doua zi a evenimentului, 3 iulie 2024, se planifică sedința de lucru la nivel raional a echipei Avocatului Poporului cu autoritățile locale. Întrevederea va avea loc la Consiliul Raional Cahul între orele 10:00-12:00.

După ora 13:00, Avocatul Poporului împreună cu echipa sa își planifică să efectueze vizite în teritoriu.

Caravana Drepturilor Omului reprezintă o campanie de informare și sensibilizare, organizată de Oficiul Avocatului Poporului (OAP) în parteneriat cu Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților Oficiului Avocatului Poporului în protecția și promovarea drepturilor persoanelor refugiate și altora” și Conisliul Europei în cadrul proiectului ”Sprijin pentru Oficiul Avocatului Poporului în Protecția Drepturilor Omului în Republica Moldova – Etapa I”.

Prin intermediul acestei caravane, Oficiul Avocatului Poporului își propune să crească conștientizarea și să promoveze respectul pentru drepturile omului și incluziunea socială, facilitând astfel integrarea persoanelor refugiate și angajând comunitățile locale în susținerea și apărarea drepturilor fundamentale ale tuturor membrilor societății.

Autoare: Bianca Gorlenco

Articole similare